Дизайн студія Вітражі

Часті запитання:

  • Що таке справжній вітраж?

    Вітраж – це декоративний виріб, що виконується із кольорового скла (або кольорового оргскла), перетинки між такими скляними елементами з’єднюються. Для зєднання використовують олово, свинець (метали, що легко піддаються обробці). Зараз елементи скла можуть фіксувати на міцній клеєвій основі.

  • Що таке технологія «Тіффані»?

    Відомий дизайнер Тіффані створив нові різновиди скла з кольоровими гамами. Подібне скло не потребувало додаткового оброблення поверхні і після нарізання за лекалами зразу можна було починати формувати майбутній вітраж. Замість свинцю використовують  перетинки з міді, а викладений малюнок фіксують олов’яними пайками. Дана технологія широко використовується для виготовлення абажурів.

  • Що таке псевдо вітраж?

    Псевдо вітраж – це техніка розпису з використанням спеціальних фарб, контурів, вітражної плівки, олов’яної стрічки, структурних паст, фацету і т.д. Словом створення казки на склі без його розрізування, спаювання, сплавлення.

  • Що таке мальований вітраж?

    Мальований вітраж – це одна із новітніх технологій CRI – псевдо вітражу, яка базується на використанні спеціальних фарб. Переважно  автоматизованим шляхом наноситься контур на поверхню скла чи дзеркала, пластику тощо. Нанесення спеціальних фарб між контурами здійснюється ручним способом.

  • Що таке плівковий вітраж?

    Плівковий вітраж – це одна із технологій псевдо вітражу з використанням вітражної плівки і олов’яного контуру (стрічки). Малюнок наноситься на обидві сторони поверхні вручну на відміну від «мальованого псевдовітражу».

  • Що таке напилення?

    Напилення – це один із методів декорування скла, дзеркала, пластику тощо. Метод базується на нанесенні під тиском фарб, лаків на поверхню.

  • Що таке піскоструй?

    Матування скла або піскоструй – один із мало бюджетних способів декорування. Виконується за допомогою струменя повітря з піском під дуже великим тиском. Регулюючи тиск і міняючи зернистість піску можливо одержувати різний  ступінь суцільного матування.

  • Матеріали яких виробників використовуються для декору вашої продукції?

    Для декорування ми використовуємо англійські фарби на смоляній основі, для шаф-купе - розсувну систему австрійської фірми «ARISTO».

  • Чи надається на вашу продукцію гарантія?

    Виробники фарб для вітражу дають до 30-ти років гарантії. Ми чітко дотримуємось технології нанесення декору, тому наша продукція при дбайливому догляді слугуватиме не один десяток років.

  • Як доглядати за виробом?

    Витирати чистою ганчіркою, використовуючи звичайні миючі засоби для скляних поверхонь.

  • Який термін виконання замовлення?

    Переважно до двох тижнів з моменту укладання угоди.

  • Яка середня вартість вітражної продукції?

    Середня вартість фарбованого вітражу – 350грн.-500грн./м.кв.(без врахування основи, на яку він наноситься). Середня вартість вітражу «Тіффані» залежить від складності малюнка і матеріалу і становить 380-450 євро/м.кв.

  • Чи надаються знижки на вашу продукцію?

    Для клієнтів, котрі здійснили більше як одне замовлення, чи замовлення на велику суму, діє гнучка система знижок.

  • Як здійснюється оплата замовлення?

    Оплата здійснюється в гривнях. При підписанні угоди аванс становить 50% від вартості замовлення, решта грошей – після виготовлення (доставки, монтажу).

Технології

6 квітня 2011 р.

КЛАСИЧНИЙ ВІТРАЖ - це орнамент чи картина, в якій фігурні шматочки кольорового скла з’єднані свинцевим профілем. За такою технологією виготовляли вітражі за доби середньовіччя.
ТЕХНОЛОГІЯ “ТІФФАНІ”
Американський художник, колекціонер і бізнесмен Луис Камфорт Тіффані в середині ХІХ століття створив новий, надзвичайно декоративний вид віражного скла. Вітражі, а також вітражні лампи і вази за його технологією - дуже дрібний малюнок, “ювелірна” обробка деталей, скло з акварельними кольоровими розтяжками - отримали назву “тіффані”. Ефект: надзвичайна пишність, декоративність , враження інкрустації дорогоцінними каменями.
РОЗПИС
Як і за стародавніх часів, сьогодні окремі деталі сюжетних композицій - обличчя, руки - розписуються. Для розпису використовуються спеціальні синтетичні фарби. Щоб закріпити фарбу на склі, розписані фрагменти випалюються. Ефект: вітраж виглядає як прозорий живопис.
ФАЦЕТОВАНІ ЕЛЕМЕНТИ
Для додаткового декоративного ефекту у вітраж можна вставляти деталі з прозорого скла - фасетовані елементи, які в поєднанні з мідною пайкою створюють чудову вітражну композицію, доповнену трьохмірним ефектом. Ми пропонуємо близько 150 зразків фасетованих елементів різної форми, як в комплекті, так і по-штучно. Ці вставки виготовляються із спеціального шестиміліметрового скла з фігурною фасетною кромкою товщиною 1-1,5 мм. Ефект: об’ємні елементи на контрасті з пласкими створюють іллюзію інкрустації вітражу дорогоцінним камінням.
ПІСКОСТРУМЕНЕВА ОБРОБКА СКЛА
Якщо спрямувати на скло струмінь піску під тиском, то його поверхня стане непрозоро-матовою. Якщо ж на скло накласти трафарет з малюнком і обробити “піскоструйкою”, то на тлі матової поверхні залишиться прозорий малюнок. Ефект: дуже делікатні, “ніжні” білим по білому композиції пасують до приміщень, де не передбачені яскраві акценти.